2015/05/19

Сочен ягодов сладкиш






Продукти:

за ягодовото сладко:
250-300 гр ягоди
2-3 с.л. захар

за сладкиша:
2 яйца
120 гр масло
120 гр кафява захар
150 гр овесени ядки
200 гр брашно с бакпулвер 




Почистете ягодите и ги сложете в малка тенджера. Покрийте ги със захарта. Нека кипнат и поврат около пет минути на котлона, за да се сгъсти сладкото. Отстранете и ги оставете да изстинат.

Подгответе тестото като първо разбиете маслото със захарта. Най-добре е да ползвате миксер. Добавете едно по едно яйцата и отново бъркайте. 

Време е за овесените ядки. Без предварителна обработка ги изсипете към сместа и хубаво разбъркайте.

Накрая прибавете брашното, в което преди това сте сложили бакпулвера. Аз използвам брашно от спелта и то допринася още повече за хрупкавостта на сладкиша. Тестото става ронливо и гъсто.

Разположете част от тестото на дъното на керамични формички. При мен стигна за 4 формички като тази на снимката. Залейте с ягодовото сладко и отгоре отново покрийте с тесто.

Пече се на загрята на 180 градуса фурна около 20-25 мин.

Източник 

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...