2014/08/11

Сочен сладкиш с праскови и сливи

Когато плод-зеленчуковите сергии са така примамливо отрупани със зрели праскови и сливи, е невъзможно за мен да устоя на изкушението да пробвам рецептата за сладкиш, публикувана по-долу. Подгответе се за около милион калории и божествен вкус.




Сладкиш с праскови и сливи


Продукти:

1/2 ч.ч. масло
1/3 ч.ч. кафява захар
2 яйца
1 малка заквасена сметана от 200 гр
2 ч.ч. брашно
бакпулвер
канела
орехи
голяма праскова
2 сливи


Оставете маслото да омекне на стайна температура. Разбийте го със захарта в неголяма купа.
Добавете едно по едно яйцата и разбъркайте добре. Следва сметаната с ванилията. Накрая малко по малко се сипва брашното, предварително объркано с набухвателя.

Тестото разстелете в тава, покрита с пекарска хартия. Отгоре разположете обелените и нарязани плодове. Леко ги притиснете в тестото, колкото да потънат наполовина в него.
Разбъркайте 1/4  ч.ч. кафява захар с канела и поръсете равномерно над плодовете. Най- отгоре покрийте с начупени на едро орехи.

Пече се на предварително загрята на 200 градуса фурна около 40 минути.

10 коментара:

  1. Ами готови сме. Къде е сладкиша?;))) Т.е. остана ли малко?;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хохо, в миналото е вече ... след известно време- пак:)

      Изтриване
  2. Тъкмо имам праскови и сливи. Плодове, заквасена сметана и масло обещават добри резултати! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че тази рецепта ти хвана окото, Гуинет! Поздрави!

      Изтриване
  3. Ще го направя-много ми хареса....

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...