2014/03/12

О, домашната торта! Вкусна, по-вкусна, най-вкусна! На снимката по-долу се мъдри моята версия на прословутата Devil's food cake. Съблазнително шоколадово изкушение, с плътен и галещ небцето вкус.


За блатовете

  • 50 гр качествено какао
  • 100 гр кафява захар
  • 250 мл вряла вода
  • 125 грама безсолно масло
  • 150 гр пудра захар
  • 225 гр брашно
  • ½ ч.л. бакпулвер
  • ½ ч.л. сода
  • 2 ванилии
  • големи яйца

За крема

  • 125 мл вода
  • 30 гр кафява захар
  • 175 гр безсолно масло
  • 300 гр качествен черен шоколад
орехи
  1. Загрейте фурната на 180°.
  2. Подгответе формата за печене като изрежете два листа пекарска хартия със съответния диаметър на дъното.
  3. Сипете какаото и кафявата захар в съд и ги залейте с горещата вода. Оставете ги настрана.
  4. Разбийте маслото с пудрата захар.
  5. Подгответе брашното като го разбъркате със содата и бакпулвера.
  6. Добавете ванилията към маслото с пудрата захар, а след това и едното яйце. Разбийте и полека сипвайте брашното. Накрая прибавете и последното яйце.
  7. Продължавайте да бъркате , като на финала сипете и какаовата смес. Отново разбийте добре.
  8. Разделете шоколадовото тесто на две приблизително равни части и печете всяка за около 30 мин. 
  9. Докато блатовете са в печката започнете крема. На слаб котлон сложете да се загрее водата с 30 гр захар и 175 гр масло.
  10. Когато горепосочената смес се загрее, но без да завира, добавете натрошения шоколад. И бъркайте, докато стане хомогенен крем.
  11. Оставете да се охлади около половин час.
  12. Наредете тортата като сложите около 1/3 от крема и начукани орехи между блатовете, а с останалата част залейте горния блат и леко загладете с шпатула. Оставете да се стече отстрани.

Източник

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...